Restoran plaža "Kalardovo" ... budite naši gosti ... sigurno ćete nas preporučiti prijateljima ...                              Restoran plaža "Kalardovo" ... budite naši gosti ... sigurno ćete nas preporučiti prijateljima ...                          Restoran plaža "Kalardovo" ... budite naši gosti ... sigurno ćete nas preporučiti prijateljima ...
 

  Naslovna
O Tivtu
Plaža
Restoran
Riblje večeri
Plažni bar
Sportski sadržaj
Obilazak zaliva
Apartmani
Rafting Tarom
Jedrenje
Video galerija
Preporučujemo Vam
Kontakt/Rezervacije
 

O Tivtu

 

    Tivat je najprostranije naselje u Boki. Nalazi se u Tivatskom zalivu, na priobalnoj padini sumovitog uzvisenja Vrmac. Po predanju, jos u doba ilirske kraljice Teute, u III vijeku prije nove ere, na mjestu dananjeg grada se nalazilo naselje. U njemu je, kako se pripovijeda, kraljica Teuta imala raskosan ljetnjikovac sa vrtom.
    Interesentna je prica o nastanku tivatskog gradskog parka koji su podigli bokeljski moreplovci. Oni su po povratku sa svojih dugih putovanja donosili najrazlicitije primjerke egzoticnog rastinja i ukrasnog bilja i ovdje ga zasadjivali.
Tivat se nalazi u sredini izmedju Budve, Kotora i Herceg Novog. Od Kotora udaljen svega 7 minuta kolima, od Budve 20, a od Herceg Novog 30-45 minuta.
Sa svojim fantasticnim geografskim polozajem, nasom uslugom dobrih domacina i najpovoljnijim cijenama u Crnoj Gori, Tivat moze da vam pruzi zaista lijep odmor.

   Sam dio Bokokotorskog zaliva koji pripada Tivatskom zalivu, predstavlja posebnu atrakciju, sa ostrvima „Sveti Marko“ i „Miholjska Prevlaka“( Ostrvo Cvijeća), crkvom ostrvom „Gospa od Milosti“ u zaleđu istih Turističko apartmansko naselje Krašići, sa čijih terasa je prelijep pogled na „Gospu od Milosti“ a pogled preko na Gradsku rivu (korzo) i sam centar Grada. Sama plaža Kalardovo čiji je položaj na samom kraju tog dijela zaliva između „Miholjske Prevlake (Ostrva Cvijeća) sa desne i neposredne blizine uz zaliv, međunarodnog Aerodroma Tivat, lijeve strane.    Najpoznatiji Turističko-hotelski kompleks su Plavi Horizonti sa istoimenom plažom, na otvorenom moru. Hotelima  „Pine“, „Mimoza“, „Palma“, kao i privatnim Hotelimai Apartmanima. Veliki prirodni kontrasti su karakteristicni za Crnu Goru. Dok na Crnogorskom primorju vlada sredozemna klima, u najblizem zaledju, samo na desetak kilometara vazdusne linije, vec je kontinentalna klima. Dinarski vijenac planina Orjen, Lovcen i Rumija uzdize se strmo nad morsku obalu i kao dzinovska kulisa uveliko sprecava prodiranje primorske klime u unutrasnjost.
    Aerodrom medjunarodnog karaktera nalazi se u neposrednoj blizini grada. Tivat zaista moze da Vam ponudi lijep porodican odmor. Ljetujte kod nas, povoljno, a za razliku novca koji ste ustedili, obidjite ono sto do sada niste. Sve potrebne informacije dobicete kod nas.